Det kan vi like!

Du har kanskje allerede klikket «Liker» på fredagsbildene fra Arendal kommune?
I så fall, er du en av mange.

I mai 2014 var vi på besøk hos Sarpsborg kommune for å lære av deres suksess i sosiale medier. Det var et lærerikt og inspirerende møte som du kan lese mer om i blogginnlegget «På god fot».
Men.  Vi er ikke like Sarpsborg.  Vi en en liten kommunikasjonsgjeng, vi har ikke folk som jobber fulltid med sosiale medier. Derfor må vi fikse dette på vår måte. På Arendalsk.

Servicesenteret vårt har lenge hatt ansvar for å svare på spørsmål på Facebook og har gjort en flott jobb. I november i fjor rakk servicesenterets Jarle Kvam opp handa og sa at han gjerne ville ta et ansvar for å publisere på kommunens Facebookside, og det har han virkelig gjort. Det er jeg veldig glad og takknemmelig for.

Tallenes tale er klare:

  • Jarles bilder får gjerne opp mot 100 «likes»
  • Flere kommenterer og deler bilder fra kommunen
  • 243 nye følgere og stadig flere kommer til

Vi har fått tommelen opp fra folket og Jarle har i tillegg skapt engasjement med sine vakre bilder og personlige tekster.

Jeg skrev følgende i blogginnlegget «På god fot»:
«Hjertelig. Jeg tror det er en viktig faktor i det å lykkes i sosiale medier. »

Jarle med Facebook kake
Her er Jarle og Facebook-kaken.

Jarle formidler med et hjerte som banker for kommunen sin, og det syntes vi fortjente en feiring. Jarle og gjengen på servicesenteret fikk derfor en «Like»- kake forrige uke.

PS!
I skrivende stund er vi 81 følgere bak Kristiansand. Betyr det noe å være den største sørlandskommunen på Facebook? I konkurranse med Kristiansand?
Det er klart! Det er bare å like det!

– Camilla Havik Cole