Good evening, Miss Sophie

Julen nærmer seg med stormskritt og snart er året 2014 over. På denne tiden, iallefall i gamle dager, var julebrevene sendt i posten. De var gjerne en slags oppsummering av året og ble sendt til familie og venner, både de man hadde hatt kontakt med det siste året og de som man sist skrev til jula før. Brevet startet gjerne med en beklagelse for at man hadde vært så dårlig til å holde kontakten.

Så…
Jeg må først beklage at det er så lenge siden det siste blogginnlegget. Det er vanskelig å si hvor denne høsten ble av.

2014 har vært et år i endring. Vi som jobber i med kommunikasjon i Arendal kommune har blitt en del av en ny enhet som har fått navnet «Innovasjon og kompetanse». Siden 1.6.2014 har jeg hatt en følelse av å være på randen av både innovasjon og min egen kompetanse.

Men det er fint å befinne seg på randen. Det er nemlig der det skjer. Der møter man mennesker man kanskje ikke har snakket så mye med tidligere. Møter som gjør at du lærer noe nytt og ser ting fra en ny vinkel.

Apropos vinkel. I høst har jeg hatt gleden av å jobbe med byggesaksavdelingen i kommunen. Målet vårt er å lage ny informasjon til nettsidene. Jeg har blant annet lært om takvinkler, gesimshøyde og gjenboere. Vi har diskutert ordene vi bruker og hvordan vi forstår dem. Jeg har prøvd å forstå og det har vært både forvirrende og vanskelig – men utrolig gøy!

Selv bygger jeg bare en gang i året.

pepperkakehus

Dette bygget følger nok ikke Plan og bygningslovens §20-3, men det faller garantert inn under byggesaksforskriftens §4-1 a (Den er mindre enn 15m2, mønehøyde under 3 m og gesimshøyde under 2,5 m).
Dessuten skal det rives igjen før nyttår.
Etter nyttår skal vi publisere ny informasjon om byggesak på nettsidene våre. Men ikke før vi har testet innholdet. Vi må jo snakke med folk.

Med ønske om en riktig god jul og et godt nytt år – fylt med nye mennesker, nye samtaler, nye opplevelser, ny kunnskap og nye ideer!

For å sitere den berømte James: «Well, I’ll do my very best!»

– Camilla Havik Cole