En fallen stjerne?

Resultatene fra Difis kåring av kvaliteten på offentlige nettsteder er klare. Difi gjør en viktig jobb og vi er glade for at noen ser oss og vurderer oss. Det er to år siden sist og Arendal har mistet en stjerne på veien.  Vi har fått utdelt 4 stjerner denne gangen.

>>Se Arendals resultater her

Hva betyr disse stjernene?

Resultatene viser at vi har en vei å gå når det gjelder tilgjengelighet. Dette er viktig og vi lover å gjøre det bedre.

Vi er i følge Difi ganske gode på innhold. Eller iallefall det som man i denne sammenhengen definerer som godt innhold. Vet vi egentlig noe om hva brukerne våre synes om kommunens nettsider? Finner de det de leter etter? Er det de finner forståelig? Er det nyttig?

Undersøkelsen «Kvalitet på nett» handler mye om tekniske detaljer. Et eksempel er å sjekke at nettstedets språk er deklarert i HTML-elementet. Dette er viktig, men jeg må innrømme at jeg blir enda mer glad hvis en innbygger blir lykkelig fordi hun eller han får løst oppgaven sin på www.arendal.kommune.no.

Vi jobber videre med å løse de tekniske manglene og så skal vi huske å spørre innbyggerne våre slik at de blir lykkelige.

– Camilla Havik Cole